Over mij

Marco Janssen / Grafisch vormgever uit CulemborgIk ben Marco Janssen, 24 jaar oud en woon in Culemborg. Mijn grootste passies zijn vormgeving en muziek, de combinatie vind ik helemaal ideaal.

Met vormgeven ben ik al mijn hele leven bezig ben en ik heb al veel uitgeprobeerd. Wat ooit begon met LEGO-bouwwerken, schetsen en tekenen, het maken van pixel-art en fotografie, is inmiddels uitgegroeid tot mijn werk. Ik ben veel bezig met het maken van muziekgerelateerde producten als logo’s, visuals, flyers, posters, artwork en de bijbehorende social media-uitingen. In mijn vrije tijd maak ik visuals voor bekende DJ’s.

In 2011 ben ik Mazaa gestart om mijn werk te kunnen delen met anderen. Ik werk voor verschillende opdrachtgevers, momenteel ben ik onder meer aan Frankwatching verbonden. Ook kloppen veel DJ’s en producers bij mij aan voor een logo-ontwerp, visual of artwork voor hun producties.

In de zomer van 2014 heb ik de studie Grafisch vormgeven aan het Grafisch Lyceum Utrecht afgerond. Hiervoor heb ik op twee verschillende scholen gezeten. Twee jaar lang zat ik in Zeist op het OVZ, in de expressieklas kon ik me daar ontwikkelen op het vlak van vormgeven, toneel en muziek. Na twee jaar stopte deze richting en stapte ik over naar X11 in Utrecht, een school voor grafimedia. In 2010 behaalde ik daar mijn diploma.